Bakgrund

Sahl media drivs av mig, Mia Sahl. Jag startade firman i jämtländska Åre 2004 och producerade då uteslutande redaktionellt material om friluftsliv, extremsport och äventyr. Så småningom flyttade jag till Stockholm, läste journalistik, breddade mitt arbetsfält men fortsatte skriva om ämnen som jag själv är speciellt intresserad av.

Mia Sahl, Foto: Anders Andersson

Foto: Anders Andersson

Vartefter jag utvecklades som skribent så blev uppdragsgivarna fler. På amelias redaktion fick jag klart för mig hur magasinsproduktion fungerar, nyhetsjournalistik lärde jag mig från grunden på Sörmlands nyheter i min hemstad Nyköping och på Aftonbladets featureredaktion fick jag ytterligare finputsa på min förmåga att göra research och skriva längre reportage och texter.
Jag har frilansat sedan starten 2004 och ägnat mig åt både stående uppdrag och klassiskt frilansarbete där jag sålt enskilda artiklar och reportage.

På senare år har mitt arbete mer och mer kommit att handla om strategiskt utvecklingsarbete och redaktörsuppdrag inriktade på i första hand digitala media.
Det faktum att jag förstår mig på både journalistik och digital publicistik gör mig till en tillgång på digitala redaktioner, inte bara som textproducent och redaktör utan också som projektledare hos uppdragsgivare som behöver ny styrfart och ett digitalt lyft på innehållssidan.

Sahl media är en enskild firma med F-skattsedel. Jag prissätter mitt arbete med SJF:s frilansrekommendation som grund och tar oftast betalt per timme eller dag. Jag arbetar idag uteslutande på frilans och tar mig and både fasta uppdrag med långsiktiga mål och mer tillfälliga uppdrag i form av punktinsatser eller kortare projekt.

PS: Vill du veta mer om mina blåmärken – läs hela artikeln här.

Läs mer under: rekommendationer